top of page

Nyhetsbrev 11 mars

Barnteater är kanske det viktigaste vi gör. Dessa för barnen tidiga upplevelser blir minnen för livet.

Mars månad bjuder på något för alla. Först ut den 17 mars är barnteatern Huvudsaken för de små mellan 4-7 år.

Teatern – liksom leken – har sina specifika regler och utspelas inom bestämda gränser. Betrakta ett barn som gripen tittar på en teaterföreställning. Barnen har ett sätt att sträcka på kroppen, framåt mot scenen. Ögonen är vidöppna, blicken fast. Ansiktsuttrycket är ofta allvarligt, även om de skrattar. Därför att allt är på allvar.

Barn skapar symboliska handlingar för att ge form åt tankar och känslor i leken.

När barnet leker tycker det sig i en viss mening vara någon annan (något annat) utan att ändå helt förlora medvetenheten om den ”vanliga” verkligheten. Teater kan sägas vara en lek som uttrycker en mening om livet i konstnärlig form och barnen känner igen teaterns rollekar från sin egen verklighet. På samma sätt som barn i leken kan förflytta sig mellan sin skapande lekvärld och verkligheten, kan de vandra mellan scenens och salongens världar.

Teatern – liksom leken – är en värld där allt är möjligt. Som anhöriga till barn är läsning och teaterbesök för de små så centralt i tillblivandet som människa.

Nåväl inte bara barnen ska ha sitt. På soppteatern den 20 mars kommer Lazze Walldov att fördjupa våra insikter om Barbra Streisand. Som vanligt slutsålt i god tid. Kan redan nu påpeka att vid nästa soppteater den 24 april, En Liza för själen, också är slutsåld. Det är bara att konstatera att våra soppteatrar är mycket populära och kräver att man är ute i god tid för att få biljetter.

Vi fortsätter raskt till den 22 mars då vi presenterar Möt mig i morgon på Biografteatern Scala. En musikteater för alla Dylan-fans. Det är en musikalisk teaterföreställning som bygger på fri tolkning av Bob Dylans texter, musik och biografi. Bakom föreställningen står duon Robin Fajardo och Melker Nilsson.

- Vi vill skapa en unik och tankeväckande upplevelse genom att sammanfoga Bob Dylans texter, musik och biografi på ett sätt som både utmanar och förenar publiken, berättar Robin.

Med låtar från 60-talet och dialog skriven i nutid, är tanken att skapa en koppling mellan då och nu. Duon vill uppmärksamma det skrämmande och vackra i att dessa texter fortfarande resonerar och relaterar till dagens sammanhang.

- Vi hoppas ge en berikande och tankeväckande upplevelse när man ser föreställningen. Tanken är att publiken ska upptäcka nya lager av mening i Dylans musik. Det är en resa genom Bob Dylans musikaliska och poetiska värld som vi hoppas kan gripa och inspirera, fortsätter Robin.

Med en önskan om att vi möts på Ystads Teater och Biografteatern Scala


7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nyhetsbrev 15 april

Hej du teaterintresserade. Våren den hoppar och står i, fram och tillbaka men våra föreställningar de fortsätter trofast. Redan nu på onsdag 17 april kl 19, presenteras en dramatisering och moderniser

Comments


bottom of page