top of page

Nyhetsbrev 13 oktober

Erbjudande till dig som är medlem!


Nu undrar jag, skulle du/ni vilja se Ystads Teaters olika ytor från källare till tak?

Om intresse finns så är Thomas Jönsson på Teatern villig att genomföra en guidad tur genom Teatern. Vår styrelsemedlem Ivo Holmqvist kommer då att berätta om Peter Boisen som ritade Teatern och som präglat staden som arkitekt. Skicka ett mejl så börjar vi planera om tillräckligt intresse finns.


Möjligheter även för dig som inte är medlem:

Kulturnatten har du säkert hört talas om. Vi är också med. Lördagen den 21 oktober kl 14 och c:a en halvtimme framåt på Stadsbiblioteket, presenterar Ivo Holmqvist Riksteaterns 90-åriga historia här i Ystad. Det kan bli en och annan utvikning längre bak i tiden också om Teaterns historia. Varmt välkommen. Ingen anmälan behövs men skriv in det i din kalender. Det är många intressanta upplevelser den dagen, så tag del av Ystadskulturen.


Ja vad händer sedan? Jo Lars Tibell: Onsdag den 25 oktober, kl 11:30

Ystads Teaters Café


Utan Jussi Björling hade vi kanske inte fått se Lars Tibell som den sångare han blev. Hur han blev inspirerad av Jussi kommer vi att få höra. Andra han har träffat och som inspirerat hans karriär är Placido Domingo, Joan Sutherland, Nicola Gedda, Birgit Nilsson, Luciano Pavarotti och fler han kommer att berätta om. Ja vem blev Lars som sångare utifrån all inspiration?

Efter operakarriären började chefsarbetet. Norrlandsoperan och Malmö Opera. I Umeå vändes åtstramningar till att Operan istället växte. Operan i Umeå fick också byggas om under Lars ledning. I Malmö var han till 2009. Vad tycker han om Operans utveckling därefter? Det kommer vi att få höra. Men inte bara det: - Är operakonsten relevant? Hur kan framtiden gestalta sig? Det finns ett stort hopp! Lars kommer att förmedla sin tro och vision om framtiden. - Är kultur nödvändigt? Institutionernas viktiga uppgift och Politikernas viktiga roll. Ska vi ha en självbärande nöjesindustri eller tillvarata att vara människa?

För er som var med när vi hade Loa Falkman på besök så gör vi likadant den här gången. Berättandet kommer att utgå från en dialog med Thomas Nyh, från Ystads Riksteaterförenings styrelse.

Fotnot. En gång i tiden uppträdde Lars som tenor för Norrlandsoperan i Mozarts Cosi fan tutte i sporthallen i Vilhelmina. För mig första gången jag såg levande opera, Därefter var jag såld, så tack Lars!

Mvh Kurt Westlund Ordförande för Ystads Riksteaterförening

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

För dig som inte var med kan du här ta del av litet kompletterande information om Malmö Operas föreställning kronbruden. Fredagen den 15 kl 19.00 kommer Malmö Opera med sin musikteater Kronbruden

bottom of page