top of page

Kommande föreställningar

Huvudsaken.jpeg

17
Mar

Barnteater - Huvudsaken

17 mar 2024, kl. 13:00

Ystads teater, Ystad

Barbara.jpeg

20
Mar

Soppteater - Barbra Streisand - 60 år som världsstjärna!

20 mar 2024, kl. 11:30

Ystads teater, Teatercaféet, Ystad

Barnteater – Huvudsaken

Barn/Familj, Teater

Huvudsaken kan inte bara se, höra och tala. Denna avancerade uppfinning är också en vän som alltid finns där, en sagoberättare som aldrig slutar och nästan är som en helt riktig person. Uppfinnaren är mycket stolt när hen ska hitta någon som vill köpa Huvudsaken, men allt går inte riktigt som det är tänkt… En föreställning om verkliga och overkliga kompisar, om maskiner och människor men också om en lek med en pappkartong.

Soppteater – Barbra Streisand – 60 år som världsstjärna!

Musik, Stand up, Föreläsning

Fenomenet Barbra Joan Streisand blir 82 år i april 2024. Lazze Walldov gör en beundrande genomgång av hennes makalösa karriär. Han anser att Streisand tveklöst kan betraktas som musikalens och populärmusikens svar på Maria Callas. Även för denna diva, äger Lazze en mängd rara inspelningar, däribland en privatskiva från 1955, nattklubbsdebuten 1960, hennes icke-godkända testskivor 1961, Off-Broadway-fiaskot samma år, samt bortklippta sånger från hennes musikalfilmer.

MÖT MIG I MORGON

En musikteater för alla Dylan-fans

Möt mig imorgon är en musikalisk teaterföreställning som bygger på fri tolkning av Bob Dylans texter, musik och biografi. Bakom föreställningen står duon Robin Fajardo och Melker Nilsson.

- Vi vill skapa en unik och tankeväckande upplevelse genom att sammanfoga Bob Dylans texter, musik och biografi på ett sätt som både utmanar och förenar publiken, berättar Robin. 

Med låtar från 60-talet och dialog skriven i nutid, är tanken att skapa en koppling mellan då och nu. Duon vill uppmärksamma det skrämmande och vackra i att dessa texter fortfarande resonerar och relaterar till dagens sammanhang.

- Vi hoppas ge en berikande och tankeväckande upplevelse när man ser föreställningen. Tanken är att publiken ska upptäcka nya lager av mening i Dylans musik. Det är en resa genom Bob Dylans musikaliska och poetiska värld som vi hoppas kan gripa och inspirera, fortsätter Robin.

Candide - den bästa av världar

Teater

En dramatisering och modernisering av Voltaires Candide. Inspirerad av klassiska sci-fi berättelser och filmer, tar vi Candide ut på ett rymdäventyr för att söka efter meningen med livet. Mot bakgrund av samtidens klimatförändringar och miljöförstöringar, pandemi, krig och det demokratiska samhället i fara, letar Candide efter en ny, bättre värld. Men kanske är vår blå planet ändå den bästa av världar - om vi tar hand om den?

 

”Det är väl talat, men låt oss nu odla vår trädgård”. Ett av litteraturhistoriens mest kända
citat, och budskapet kommer från Candide efter hans händelserika resa jorden runt. Den franska filosofen och författaren Voltaire skrev Candide eller optimismen under tre intensiva dagar.

Efter en olycklig kärlekshistoria beger sig Candide ut på sin resa och får uppleva naturkatastrofer, olycka, förföljelse, sjukdom, svält och tortyr, men han överlever och gifter sig till slut med kvinnan han älskar. Hans slutsats är att vi ska ta hand om det vi har, vår trädgård.

Candide - den bästa av världar är en klassisk roadmovie, en läroresa, ett sökande efter meningen med livet, universum och allting. Mot bakgrund av samtidens klimatförändringar och miljöförstörelse, pandemi, krig och med det demokratiska samhället i fara, beger sig vår Candide ut på en rymdresa, kanske måste mänskligheten emigrera till en annan av solsystemets eller galaxens planeter? Eller kanske är vår blå planet den bästa av världar - om vi tar hand om vår trädgård?

Inspirerade av klassiska sci-fi berättelser och filmer, tar vi Candide ut på ett rymdäventyr.
Bra rymdfilmer handlar lika mycket om en framtidsvision, robotar, aliens, datorer och rymdfarkoster, som om ett filosofiskt sökande efter meningen med människans existens.

Konstnärligt team

Av: Melanie Mederlind fritt efter Candide av Voltaire
Översättning av romanen: Marie Berthelius
Regi: Melanie Mederlind
Scenografi/ Kostym: Judith Philipp
Ljus: Carina Backman
Mask: Tove Eneroth

Producent

Teater Halland

Planeten

Barn/Familj, Musikteater

Med fantasi, humor och allvar framförs en kärleksfull historia om klimatet och social hållbarhet. (ca 3-8 år)

Två nyfikna rymdfigurer hamnar på planeten Jorden och upptäcker fantastiska platser och det otroliga ekosystemet där allt hänger ihop. Då träffar de på några djur och märker
att många träd huggs ner och att vattnet och luften håller på att förgiftas. Rymdfigurerna försöker påminna om att ta hand om varandra, vara rädda om den fina planeten och får själva en efterlängtad överraskning när de ska åka hem …

Planeten är en rolig, musikalisk och aktuell föreställning.
Med fantasi, humor och allvar framförs en kärleksfull historia om klimatet och social hållbarhet.

Medverkande

Matilda och Magnus Ericsson

Konstnärligt team

Manus, regi, musik, scenbild: Matilda och Magnus Ericsson
Kostym: Pernilla Lindfors

Producent

Lilla Vilda Teatern

Soppteater – EN LIZA FÖR SJÄLEN

Musik, Performance, Stand up

”Ett scenliv” av och med Elisabeth Zaar. Med sång, musik och komik berättas en historia som innehåller alltifrån Alice Babs till Ella Fitzgerald blandat med eget material. Kompas av Trio med Liza Ett scenliv av och med Elisabeth Zaar med band.

Lastbilsoperett Maskerad

Musik, Musikteater, Opera

Årets lastbilsopera är något så unikt som en engelsk 1800-tals operett, dock kärleksfullt tolkad och bearbetad av Rickard Söderberg. Den spelas av fyra unga sångare från Malmö Operas Akademi. Som vanligt fritt inträde och möjlighet att ta med egna stolar och bord för picknick på Teaterns parkeringsplats.

Operan startar kl 17.00 söndagen den 9 juni.
 Varmt välkommen
!

 

Producent

Malmö Opera

bottom of page